ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού

  0
  29

  Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στην Αθήνα στη συγκέντρωση που διοργανώνουν μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές  οργανώσεις το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 2.30 μ.μ στην πλατεία Κοτζιά  Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

  Στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Καμάρα στις 2.00 μ.μ. Οι κινητοποιήσεις γίνονται εν’ όψει της 21ης Μαρτίου – Παγκόσμιας μέρας κατά του Ρατσισμού.
  Ζητάμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις πρόσφατες δεσμεύσεις της προς τους μετανάστες απεργούς πείνας. Είναι απαραίτητη η άμεση υλοποίηση όσων προβλέπονται στο νέο νόμο 3907/2011 για την ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση εξέταση των χιλιάδων αιτήσεων ασύλου που εκκρεμούν.
  Επείγει ο σχεδιασμός και η άμεση εφαρμογή μιας συνολικής και συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, θα στηρίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα συμφιλιώνει τα συμφέροντα Ελλήνων και μεταναστών.  
  Αλληλεγγύη στις μετανάστριες και τους μετανάστες, τους το χρωστάμε!
  Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων