Συζήτηση ισολογισμού στην ΕΑΣ Τρικάλων

  0
  82
   
  Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση του ισολογισμού της παρελθούσης χρήσης από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση επρόκειτο να συζητηθεί ο ισολογισμός του 2009 της ΕΑΣ Τρικάλων. Ήταν το κορυφαίο θέμα της ημερήσιας διάταξης και οι θέσεις συμπολίτευσης, αντιπολίτευσης επί των στοιχείων της οικονομικής υπηρεσίας, αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

  Στην έναρξη της συζήτησης ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Τσίντζηρας έθεσε διαδικαστικό ζήτημα τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να έρχεται προς συζήτηση ο ισολογισμός χωρίς προηγουμένως, να έχουν προσκομιστεί τα στοιχεία για μελέτη στους διοικητικούς συμβούλους. Σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε να δοθούν τουλάχιστον, δύο ημέρες νωρίτερα τα στοιχεία για να γίνει
  μία ουσιαστική συζήτηση. Η πλειοψηφία δεν δέχθηκε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση από την πλευρά της ζήτησε τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας για το νόμιμο ή μη της διαδικασίας. Τελικώς, η πλειοψηφία αποφάσισε να θέσει το ζήτημα της συζήτησης ή μη σε ψηφοφορία. Η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα σε αυτή την πρόταση και σύσσωμη αποχώρησε από τη συνεδρίαση (Γιώργος Τσίντζηρας, Βάιος Δεληλίγκας, Νίκος Κράβαρης).

  Οι εναπομείναντες σύμβουλοι, (Αχιλλέας Λιούτας, Κώστας Βράντζας, Κώστας Μαράβας, Κώστας Κρανιάς, Δημήτρης Ιακωβάκης και Βασίλης Γεροδημόπουλος), τελικώς δεν προχώρησαν στη συζήτηση του θέματος.
  Ο κ. Τσίντζηρας, με δηλώσεις του, στηλίτευσε τη στάση της πλειοψηφίας και την εμμονή της να συζητηθεί το θέμα από την οποία, όμως, υπαναχώρησε αργότερα. Ως προς αυτό αναρωτήθηκε: «Γιατί αρχικά επέμεναν να συζητηθεί και στην πορεία, αποφάσισαν οι ίδιοι να αναβάλουν το θέμα;».
  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας, απέδωσε την εμπλοκή σε διαφωνίες επί διαδικαστικών θεμάτων. Όπως ανέφερε, για να γίνει μία συνολική συζήτηση τελικώς αποφασίστηκε η αναβολή του θέματος προκειμένου να είναι παρούσα στη συνεδρίαση και η αντιπολίτευση.
  Η νέα συνεδρίαση ορίστηκε για την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου.
  Αναβλήθηκαν όλα τα θέματα
  Επειδή ο ισολογισμός ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, τελικώς, χθες δεν συζητήθηκε κανένα από τα θέματα που είχαν εγγραφεί, όπως η πολιτική στο βαμβάκι, τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους παραγωγούς.

  Πηγή: Η ΕΡΕΥΝΑ