Πρόσληψη συμβούλων για τις αποκρατικοποιήσεις με επίκεντρο τον ΟΣΕ

    0
    43
    Γράφει: magnesianews.gr

    Άμεσα θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόσληψη συμβούλων για τις αποκρατικοποιήσεις, αρχής γενομένης με τον ΟΣΕ. Με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη, ελπίζει σε έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ έως το 2013.
    Ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας είπε την Τετάρτη ότι μέσα στον Ιούνιο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ, που περιλαμβάνει την πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
    «Στον ΟΣΕ προχωράμε άμεσα σε πρόσληψη χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου», είπε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αναδιάρθρωση και αξιοποίηση του ΟΣΕ», προσέθεσε.
    Σε ό,τι αφορά γενικότερα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι «ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τις προσλήψεις συμβούλων». Το πρόγραμμα «θα είναι σε πλήρη εξέλιξη μέχρι το τέλος του έτους», συμπλήρωσε.
    Με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η κυβέρνηση βάζει στόχο συνολικά έσοδα 3 δισ. ευρώ έως το 2013.
    Εκτός από τον ΟΣΕ, προβλέπει ακόμα την πώληση ποσοστών σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, την αξιοποίηση της κρατικής ακίνητης περιουσίας, την πλήρη ιδιωτικοποίηση των καζίνο και την παραχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων και οδικών δικτύων.
    Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα ποσοστά του Δημοσίου σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.