Ξεκίνησε η «Ταυτότητα Πόλης» στη Λάρισα

  0
  21
  ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

  Νέο κίνημα πολιτών, που θα διεκδικήσει και το Δήμο Λαρισαίων ή Λάρισας, όπως προτείνει να μετονομαστεί, έκανε χθες επίσημα την εμφάνισή του, η «Ταυτότητα Πόλης», με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Γιώργο Μπαρτζώκη. Η κίνηση είναι «μία συλλογικότητα ενεργών πολιτών που τους ενώνουν το όραμα για μία εξωστρεφή, αναπτυσσόμενη και παράλληλα ανθρώπινη πόλη», τόνισε ο επικεφαλής σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο «Γκραντ Οτέλ» και στον προγραμματισμό της παράταξης, αν κερδίσει το Δήμο περιλαμβάνονται και:
  Δημιουργία αντιδημαρχίας κυκλοφοριακού και αντιδημαρχίας κοινωνικά ευπαθών ομάδων, κοινωνική αστική συγκοινωνία πέντε γραμμών με μισό εισιτήριο, δημιουργία μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου με επίκεντρο το Αλκαζάρ και απόκτηση και των εκτάσεων της 1ης Στρατιάς. Αναλύοντας τους σκοπούς και στόχους της κίνησης, που άρχισε την προεκλογική εκστρατεία, σημείωσε:
  «… Η ευχάριστη συγκυρία της εξαγγελίας του νέου Καποδίστρια και στην ευρύτερη περιοχή μας, δίνει σ’ εμάς ακόμη μία δυνατότητα να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες της επαρχίας Λάρισας στο κίνημα που δημιουργούμε και βασίζεται στη νέα αντιμετώπιση που έχουν οι κοινωνικοί σύλλογοι και φορείς της και τη θέλησή τους για συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.
  Οι περιοχές που ενδεχομένως συμπεριληφθούν στον ευρύτερο μητροπολιτικό Δήμο Λάρισας (που πρότασή μας είναι να επέλθει μετονομασία του από Δήμο Λαρισαίων που είναι σήμερα, αφού η νέα ονομασία είναι αυτή που προσδίδει την ταυτότητα της γεωγραφικής οντότητας) αποτελούνται και αυτές από άξιες και ικανές αντίστοιχες κινήσεις ενεργών πολιτών άλλων όμορων δήμων και ήδη συνεργαζόμαστε στη διαμόρφωση του συνολικού προγράμματος της περιοχής ευθύνης του.
  Με βασικές αρχές για την επίτευξη του στόχου να είναι:
  Οι πολίτες δίνουν τις λύσεις των προβλημάτων τους. Η τοπική αυτοδιοίκηση ανήκει στους δημότες μας και όχι σε μηχανισμούς. Η συμμετοχή των πολιτών και όχι ο ατομικισμός, όχι στο ιδιωτικό κέρδος, ναι στην επιχορήγηση των πολιτικών του Δήμου μας. Τα κινήματα πολιτών που αναπτύχθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια δραστηριοποιούνται σε θέσεις ευθύνης μαζί μας…
  Μπαίνω επικεφαλής της νέας παράταξης των Λαρισαίων πολιτών και ως υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις ν’ ανταποκριθώ στην πρόκληση της κοινωνίας των πολιτών που ζητούν ένα νέο όραμα για την πόλη τους, που την οδηγούν μπροστά χωρίς εξαρτήσεις και μηχανισμούς, που της δίνουν την ελπίδα προόδου και δημιουργίας της και αλλάζουν την πορεία της.
  Δεσμεύομαι ως βασική θέση της «Ταυτότητας Πόλης» να είναι η διάρκεια άσκησης δημοτικής αρχής μας στις δύο θητείες τις οποίες δεν θα πρέπει να τις ξεπερνάει , αφού είναι και βασική προσωπική αρχή που έχω ακολουθήσει σ’ όλη τη διάρκεια της κοινωνικής προσφοράς μου στα κοινά. Για πρώτη φορά στον προεκλογικό αγώνα που μόλις άρχισε θα συζητηθούν διεξοδικά πολιτικές που αφορούν:
  Την αύξηση συντελεστή δόμησης στις συνοικίες με βάση νόμο για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και επέκταση του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας.
  Την αποζημίωση των ιδιόκτητων οικοπέδων που εντάχτηκαν στο σχέδιο πόλης το 1995 και από λάθος διοίκησης ακυρώθηκαν οι πράξεις εφαρμογής
  Την πεζοδρόμηση δρόμων στις συνοικίες και στο κέντρο για εξυπηρέτηση της ομαλής κυκλοφορίας αυτοκινήτων και διακίνησης πεζών.
  Τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων από συνοικίες στο κέντρο (πεζο-ποδηλαδρόμων) που θα διασχίζουν όλη την πόλη με σταθμούς ποδηλάτων περιφερειακά του Ιστορικού Κέντρου. Τη δημιουργία αντιδημαρχίας κυκλοφοριακού που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Λαρισαίος πολίτης.
  Τη λειτουργία κοινωνικής συγκοινωνίας 5 γραμμών με μισό εισιτήριο για τους επιβάτες.
  Την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων δήμου με ιδιώτες για τους χώρους πάρκινγκ που δημιουργήθηκαν σε δημοτικές εκτάσεις.
  Την καταγραφή όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης (αρχεία Πρωτοδικείου) και τη δήλωση των στόχων τους με ειδικεύσεις καθενός προκειμένου να χρησιμοποιούν στους επόμενους Μεσογειακούς Αγώνες.
  Τη δημιουργία του μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου – Άλσους – Αλκαζάρ – κοίτη Πηνειού ποταμού – πράσινου πεζόδρομου – εκτάσεις 1ης Στρατιάς που ζητούμε να παραχωρηθούν στον Δήμο από τον στρατό που τις είχε καταλάβει πριν από 60 χρόνια.
  Την επανασύσταση των συνοικιακών συμβούλιων (ως επιτροπές) με γνωμοδοτικό χαρακτήρα και την απόκτηση ρόλου υπόδειξης προς το Δημοτικό Συμβούλιο των προβλημάτων της συνοικίας
  Τη δημιουργία αντιδημαρχίας κοινωνικά ευπαθών ομάδων (ROM, Βορειοηπειρωτών, Ελληνοπόντιων, άπορων), με δική τους υπηρεσία για διεκπεραίωση όλων των υποθέσεών τους.
  Την πρόσληψη δημοτικών υπαλλήλων στις καινούργιες δημοτικές επιχειρήσεις που δημιουργούμε και στις υπηρεσίες του Δήμου – με στόχο την αύξηση του προσωπικού κατά 30%».
  Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ