Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης θέλει… καλοπέραση

  0
  66
  Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής για τις σπατάλες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου


  «63 κινητά, 53 πολυτελή τζιπ, υπηρεσιακά ΙΧ που έκαναν φτερά και πούρα αβάνας αξίας 5.000 ευρώ. Σεμνά έργα και ταπεινές ημέρες στην κορυφή του «Αγροτικής Ανάπτυξης»». Είναι απόσπασμα από το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΕΘΝΟΣ Της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» , που προκάλεσε αίσθηση και σε τοπικό επίπεδο για ευνόητους λόγους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα προέκυψαν υπουργικοί λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων, που υπερέβαιναν συνολικά σε μηνιαία βάση τις 100.000 ευρώ, αγορές αυτοκινήτων που κανείς δεν γνωρίζει σήμερα σε ποιες ακριβώς υπηρεσίες βρίσκονται, τιμολόγια αρκετών χιλιάδων ευρώ για πούρα Αβάνας και άλλα παρόμοια.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, για τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΟΚΑΑ) προορίζονταν 53 υπερπολυτελή αυτοκίνητα τζιπ αξίας 1,8 εκ. ευρώ, τον διαγωνισμό για την προμήθεια των οποίων ματαίωσε η ηγεσία του υπουργείου αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό.
  Επίσης, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής:
  «Απορία όμως στα στελέχη του υπουργείου προκάλεσε ο αριθμός των 63 κινητών τηλεφώνων που ανήκαν στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Μεγαλύτερη βέβαια εντύπωση προκάλεσαν οι μηνιαίοι λογαριασμοί των τηλεφώνων αυτών. Ενδεικτικό του μεγέθους της υπερβολής είναι το ποσό του λογαριασμού ενός μόνο υπουργικού τηλεφώνου που άγγιζε τις 11.000 ευρώ. Αθροίζοντας μάλιστα τα ποσά από τους λογαριασμούς, το συνολικό κόστος σε μηνιαία βάση ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.
  Τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο είχαν αυξηθεί σημαντικά και διάφορες επιτροπές με παχυλή μισθοδοσία, αρκετές εκ των οποίων υπήρξαν από συστάσεώς τους ανενεργές. Σε περίπου δεκαπέντε υπολογίζονται οι επιτροπές αυτές. Κάποιες εξ αυτών έμειναν στα χαρτιά, ενώ σε κάποιες άλλες επιτροπές τα μέλη της δεν συνεδρίασαν έστω μία φορά.
  Εκαναν φτερά τα υπηρεσιακά ΙΧ
  Σε μια προσπάθεια καταγραφής του στόλου των αυτοκινήτων που ανήκουν στο υπουργείο, κατέληξαν σε έναν αριθμό που φτάνει τα 20. Οταν όμως αναζητήθηκαν τα αυτοκίνητα αυτά στο γκαράζ του υπουργείου, η απάντηση που δόθηκε από την αρμόδια υπηρεσία ήταν ότι είναι διασκορπισμένα σε διάφορες υπηρεσίες… Πέρα όμως από τις αλόγιστες προμήθειες και τις σπατάλες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης διαπίστωσε με έκπληξη ότι ακόμα και οι υποτροφίες σε παιδιά κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που εύλογα προορίζονταν να χορηγηθούν σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, επιχειρήθηκε να δοθούν σε ημετέρους, αποσιωπώντας με μεθοδικότητα την προκήρυξη στην ελληνική περιφέρεια. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή επανέφερε την προκήρυξη για τη χορήγηση υποτροφιών κοινοποιώντας το περιεχόμενό της σε όλα σχεδόν τα περιφερειακά έντυπα. Μάλιστα, στους υποτρόφους πρόκειται να χορηγηθεί εφάπαξ ποσό 4.000 ευρώ.
  Το όργιο ασυδοσίας στο υπουργείο άρχισε να αποκαλύπτεται από την περασμένη εβδομάδα με τις παράνομες προσλήψεις συγγενών πρώην υπουργών, βουλευτών, πολιτικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ σε οργανισμούς (ΑΓΡΟΓΗ και ΟΠΕΚΕΠΕ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τέλος, ανάμεσα σε διάφορα τιμολόγια που έπεσαν στα χέρια της νέας ηγεσίας ήταν και ένα τιμολόγιο αγοράς πούρων Αβάνας, αξίας 5.000 ευρώ».

  e-erevna.gr

  Η ΕΡΕΥΝΑ 03 Νοεμβρίου 2009, αρ. φύλλου 15344, σελίδα 18