Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με τoν πατροπαράδοτο τρόπο γιορτάστηκε το Άγιο Πάσχα σε όλη την Ελλλάδα!
Οι προετοιμασίες για το ψήσιμο του οβελία ξεκίνησαν από το πρωί.
Ψησταριές, σούβλες, φωτιά και πολύ μεράκι ήταν η αρχή.
Μόλις ο οβελίας ξεκίνησε να ψήνεται άρχισε ο εορτασμός του Ελληνικού Πάσχα.
Μεζέδες, ουζάκι, παρέα, αστεία, κουβέντα ήταν τα συστατικά της αναμονής μέχρι το ψήσιμο του οβελία.
Το μεσημέρι μόλις το αρνί ή το κατσίκι ήταν έτοιμα, το πασχαλινό τραπέζι στρώθηκε.
Αφού κόπηκε και τεμαχίσθηκε το αρνί από τον πιο ειδικό της παρέας, το τραπέζι στρώθηκε με πολύ αγάπη και πολύ όρεξη.
Το τραπέζι είχε απ’ όλα. Άλλωστε επιβαλλόταν μετά τη 40ημερη νηστεία.
Μια πρόποση για αρχή, το Χριστός Ανέστη και το φαγητό άρχισε.
Τo κρασάκι ήταν βασικό συστατικό του τραπεζιού και ένα νόστιμο επιδόρπιο ήταν το κλείσιμο του γεύματος.
Τραγούδια και αστεία συμπλήρωσαν τον εορτασμό του Άγιου Πάσχα, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο .



Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία!