Λαζαράκια (Σκοπελίτικα)

    0
    76

    Υλικά
    – 500 γρ. αλεύρι
    – 1 φακελάκι μαγιά
    – 1 φλυτζανάκι ζάχαρη
    – 1 κ.γ. αλάτι
    – 250 γρ. νερό (περίπου)
    – 5 φύλλα δάφνης
    – 5-6 μοσχοκάρφια
    – 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Υλικά για το στόλισμα
    – φύλλα δάφνης
    – μοσχοκάρφια
    – σουσάμι
    – λίγο ελαιόλαδο
    για να τα αλλείψετε
    Εκτέλεση

    – Βράζετε το νερό με τα φύλλα δάφνης και τα μοσχοκάρφια για 5 περίπου λεπτά.
    – Το σουρώνετε και το αφήνετε να γίνει χλιαρό.
    – Διαλύετε μέσα στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
    – Αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά, σιγά-σιγά, το αλεύρι και το λάδι.
    – Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι απαλό και ελαστικό (σαν το ψωμί).
    – Το αφήνετε να φουσκώσει.
    – Κόβετε το ζυμάρι σε έξι κομμάτια και τα διαμορφώνετε
    με ένα μαχαίρι σε σχήμα ανθρώπου.
    – Τα στολίζετε με τα μοσχοκάρφια και τα φύλλα της δάφνης.
    – Τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο,
    στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ …….
    http://skopelos-news.blogspot.com/