Υλικά
– 500 γρ. αλεύρι
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1 φλυτζανάκι ζάχαρη
– 1 κ.γ. αλάτι
– 250 γρ. νερό (περίπου)
– 5 φύλλα δάφνης
– 5-6 μοσχοκάρφια
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Υλικά για το στόλισμα
– φύλλα δάφνης
– μοσχοκάρφια
– σουσάμι
– λίγο ελαιόλαδο
για να τα αλλείψετε
Εκτέλεση
– Βράζετε το νερό με τα φύλλα δάφνης και τα μοσχοκάρφια για 5 περίπου λεπτά.
– Το σουρώνετε και το αφήνετε να γίνει χλιαρό.
– Διαλύετε μέσα στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
– Αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά, σιγά-σιγά, το αλεύρι και το λάδι.
– Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι απαλό και ελαστικό (σαν το ψωμί).
– Το αφήνετε να φουσκώσει.
– Κόβετε το ζυμάρι σε έξι κομμάτια και τα διαμορφώνετε
με ένα μαχαίρι σε σχήμα ανθρώπου.
– Τα στολίζετε με τα μοσχοκάρφια και τα φύλλα της δάφνης.
– Τα αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ …….
http://skopelos-news.blogspot.com/