Πολυεθνικό Super Market ασφαλίσεων η Ελλάδα με 800 ασφαλιστικές εταιρίες!

  0
  53

  image 
  Το θέμα που αποκαλύπτει το έντυπο ηλεκτρονικό ασφαλιστικό Newsletter ΙΝΤΕRFAX είναι εντυπωσιακό και ούτε θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Δηλαδή είμαστε ένα πολυεθνικό Super Market ασφαλίσεων και δεν το ξέρουμε. Παρακάτω παραθέτουμε (αυτούσιο) το θέμα που μας εντυπωσίασε και δεν θα μπορούσε να το ανακαλύψει μια δημοσιογραφική έρευνα …αφού και εδώ η ανακάλυψη , όπως αναφέρουν οι συγγραφείς του θέματος ( που είναι ειδικοί, καθ ότι ασφαλιστική εταιρία ) έγινε τυχαία όταν πελάτης της ασφαλιστικής ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ενεπλάκη σε τροχαία με ασφαλισμένο όχημα σε ασφαλιστική εταιρία με έδρα το Δουβλίνο !
  Αν τεθεί το παραπάνω ερώτημα σε ασφαλιζόμενους και ασφαλιστές, είναι βέβαιο ότι θα δοθούν

  εσφαλμένες απαντήσεις, που οφείλονται σε άγνοια της πραγματικότητας.
  Αφορμή για το ερώτημα αυτό μας έδωσε ένα πρόσφατο γεγονός ζημίας, που προκάλεσε σε αυτοκίνητο της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ άλλο αυτοκίνητο Έλληνα της Θεσσαλονίκης, που ασφαλίζεται σε ασφαλιστική επιχείρηση της… Ιρλανδίας και με έδρα το… Δουβλίνο!
  Από το γεγονός αυτό και μέσω ιστοσελίδων της Εποπτεύουσας Αρχής, πληροφορηθήκαμε και σας πληροφορούμε ότι η, κατά τα άλλα «Μνημονιακή και Τροϊκανή», Ιρλανδία, μας έστειλε και λειτουργεί στην ομοίως «Μνημονιακή και Τροϊκανή» Ελλάδα περί τις 85 ασφαλιστικές της επιχειρήσεις Ζωής και Γενικών Κλάδων,περισσότερες από τις γνωστές ελληνικές και ξένες που είναι μέλη του Σωματείου στην Αθήνα με επωνυμία «Ένωση
  Ασφαλιστικών Εταιριών… Ελλάδος» και με περί τα εξήντα (60) μέλη της, όπου δεν ανήκουν οι δύο Εταιρίες του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ και περίπου άλλες επτακόσιες πενήντα (750)! Ναι ορθά διαβάζετε, άλλες 750 περίπου!
  Το όλως εντυπωσιακό εδώ, δεν είναι το γεγονός ότι εργάζονται με οποιαδήποτε νόμιμη μορφή πάνω από οκτακόσιες (800) ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην «πτωχευμένη» Ελλάδα (με λιγότερες από τριάντα -30- καθαρά ελληνικών συμφερόντων και μη διερωτάσθε γιατί… επτωχεύσαμεν πολλάκις), αλλά ποιες και ποιών συμφερόντων «αντλούν» χρήμα από την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δείτε, ενδεικτικά τα παρακάτω, για να εννοήσετε ποιοι και γιατί διαδίδουν ότι «κλείνουν συνεχώς οι ελληνικές» και καμία ξένη, ειδικά μάλιστα της «πτωχευμένης» Ιρλανδίας!
  Λειτουργεί, λοιπόν, στην Ελλάδα ασφαλιστική επιχείρηση με επωνυμία «ALLIANZ WORLDWIDE L.T.D.», που δεν είναι η ALLIANZ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, ούτε η ALLIANZ Γερμανίας! Πώς τα «βρίσκουν» μεταξύ τους;
  Λειτουργούν όμως και δύο ασφαλιστικές επιχειρήσεις της Ιρλανδίας με την επωνυμία «BARCLAYS ASSURANCE L.T.D.» η μία και «BARCLAYS INSURANCE L.T.D.» η άλλη. Μας είπαν ότι το πρόβλημα στην Ιρλανδία είναι οι Τράπεζες. Όχι οι ασφαλιστικές της, που ανήκουν σε Τράπεζες; Για τον «μύλο» πότε θα μας πουν; Και αν σας πούμε ότι λειτουργεί εδώ ασφαλιστική επιχείρηση με την επωνυμία «CARREFOUR» θα το πιστέψετε; Μήπως θα αμφιβάλετε αν σας πούμε ότι λειτουργεί και άλλη ασφαλιστική με την επωνυμία «CHARTIS» Ιρλανδίας;
  Θυμόσαστε μία Αγγλική ασφαλιστική με την επωνυμία «EAGLE STAR», που εκπροσωπούσαν τέως Πρόεδροι, πατέρας και γιος, της «Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών… Ελλάδος» και τώρα δεν είναι μέλος της; Μήπως έκλεισε και έφυγε; Εμφανίζονται όμως τώρα τρεις Ιρλανδικές στην Ελλάδα με την επωνυμία «EAGLE» κ.λπ. Άρα υπάρχει «ψωμί» προς εξαγωγή, αφού φαίνεται να έφυγε με μία μορφή και ήρθε με τρείς μορφές! Έτσι φαίνεται! Υπάρχει όμως και άλλη «GENERALI» Ιρλανδίας και όχι Ιταλίας.
  Υπάρχει «HITACHI», «HSBC», «IRISH», «KRAFT», δύο «LIBERTY», άλλη «METLIFE», «PHARMA», «PINE», «PRUDENTIAL», «QBE», «QUANTA», δύο «RED», «SCOTTISH», «SAGA», δύο «STANDART», «PROCTER & GAMBLE», «UPS», τρεις «XL EUROPE» και, τέλος, όλως ενδεικτικώς, μόνον πέντε (5) με την επωνυμία «ZURICH» κ.λπ. ! Όλες Ιρλανδικές και… δίπλα μας! Δώστε και σώστε λοιπόν! Από τα δανεικά και για τον… μύλο τους!
  Πηγή: ΙΝΤΕRFAX

  Νέα Αρχική