Κοντά στα 50 εκατ. ευρώ το χρέος στο δήμο Τρικκαίων

  0
  181
  Ποια είναι η εικόνα μέχρι σήμερα σύμφωνα με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Λάππα

  Μοτό: Ανεπίσημα στα 2,5 εκατ. ευρώ είναι το άνοιγμα στον Πολιτιστικό Οργανισμό
  Του Αποστόλη Ζώη
  Στα 50-60 εκατ. ευρώ ανέρχεται σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις της νέας δημοτικής αρχής το χρέος του δήμου Τρικκαίων, όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας. Πιο αναλυτικά, μιλώντας για αυτό το χρέος ο κ. Λάππας ανέφερε πως στα 23 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα δάνεια που έχει ο δήμος Τρικκαίων. Σε αυτά προστίθενται δέκα εκατ. Ευρώ στους προμηθευτές και εργολάβους, ένα εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία που έχει εδώ ο δήμος. Ακόμα ο κ. Λάππας υπογράμμισε πως σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τέσσερα εκατ. Ευρώ το ΙΚΑ της ΔΕΚΟΜΕΤ, επιπλέον άλλα τέσσερα- πέντε εκατ. ευρώ που είναι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στη ΔΕΚΟΜΕΤ επίσης. Υπάρχουν ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Λάππα 8,5 εκατ. ευρώ δάνεια στη ΔΕΥΑΤ συν ένα εκατ. ευρώ που χρωστά σε διάφορα μέρη η ίδια εταιρεία, ενώ ανεπίσημα στα 2,5 εκατ. ευρώ είναι το άνοιγμα στον Πολιτιστικό Οργανισμό. Επίσης σε αυτά προσθέτουμε 1,2 εκατ. ευρώ στη ΔΕΚΑ, συν τη ΔΕΚΤΕΤ, όπου ακόμα σύμφωνα με το δήμαρχο Τρικκαίων δεν έχουμε ξεκάθαρη άποψη.
  Στο δήμο Καρδίτσας
  Εξάλλου σε δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Παπαλού για το χρέος του Δήμου προς τις Τράπεζες, μεταξύ άλλων ανέφερε:
  « Η δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου Καρδίτσας είναι δεδομένη και δεν αμφισβητείται. Το ύψος των οφειλών του Δήμου προς τις Τράπεζες, ανέρχεται στα 23.000.000 ευρώ περίπου, κατατάσσοντας το Δήμο πολύ ψηλά στη σχετική λίστα. Επιπρόσθετα οι οφειλές του Δήμου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία ανέρχονται στα 4.000.000 ευρώ περίπου, ενώ υπάρχουν σημαντικές οφειλές προς τρίτους».
  Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, πρόσθεσε ο κ. Παπαλός, όπως δεσμευθήκαμε αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του Δήμου, θα έχουμε ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία απογραφής, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για το συνολικό ύψος των χρεών, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία απογραφής για τους ισολογισμούς των άλλων Δήμων που συγκροτούν τον Καλλικράτειο Δήμο Καρδίτσας.
  Όσον αφορά το αν ο Δήμος Καρδίτσας θα τεθεί ή όχι υπό επιτήρηση, μέχρι στιγμής, διευκρίνισε ο κ. Παπαλός, δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση ή εγκύκλιος που να αποσαφηνίζει πλήρως ποιοί Δήμοι θα ενταχθούν σε μια τέτοια διαδικασία εξυγίανσης.
  http://e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=102780.000

  Η ΕΡΕΥΝΑ 18 Ιανουαρίου 2011, αρ. φύλλου 15700,   σελίδα 9