Λύσεις για το κυκλοφοριακό στην Καλαμπάκα

  0
  43
  Αναζητά η νέα δημοτική αρχή δια του Δημάρχου

  Του Βαγγέλη Γκιάτα
  Η Καλαμπάκα αν και είναι μια μικρή πόλη δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.
  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται αρκετά οι δυο τουλάχιστον δρόμοι που δέχονται το μεγάλο βάρος των οχημάτων και να δημιουργείται καθημερινά κυκλοφοριακό πρόβλημα.
  Πολλές φορές κατά το παρελθόν έγινε προσπάθεια να λυθούν παρόμοια προβλήματα, δυστυχώς όμως δεν έφεραν το θετικό αποτέλεσμα.
  Επί Δημαρχίας Βύρων Μπουτίνα (πρώτη τετραετία) τροποποιήθηκαν οι πλατείες και άλλαξε η ροή των οχημάτων στην πόλη επί Δημαρχίας Πινιάρα πάλι έγινε προσπάθεια επίλυσης του κυκλοφοριακού βάση μελέτης που συντάχθηκε από ειδικό γραφείο.
  Η μερική όμως εφαρμογή της μελέτης αυτής μάλλον δεν έφερε το θεμιτό αποτέλεσμα και το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται.
  Με το που εξελέγη ο κ. Σακελλαρίου στην θέση του Δημάρχου Καλαμπάκας φαίνεται πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα τον απασχολήσει και μάλιστα πρωταρχικά είναι το κυκλοφοριακό.
  Θέλει με την ανάληψη των καθηκόντων του την πρώτη Γενάρη να ξεκινήσει την προσπάθεια επίλυσης του κυκλοφοριακού.
  Χθες το μεσημέρι μια ομάδα επιστημόνων της περιοχής μαζί με τον Δήμαρχο (Σακελλαρίου) έκαναν αυτοψία στους δρόμους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο Μηχανικός του Δήμου Κώστας Τόλης, ο συγκοινωνιολόγος Τσιάνος Αθανάσιος, ο προϊστάμενος του Δήμου Βούλας (σε θέματα συγκοινωνίας) Καβράκος Μιλτιάδης και μια ομάδα νεοεκλεγμένων συμβούλων προσπάθησαν να σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα για το πρόβλημα.
  Ξεκίνησαν από την Κεντρική πλατεία (Ρήγα Φεραίου) και την ανάγκη αλλάζοντας την χρήση μιας οδού που τέμνει αυτή (μπροστά από το Δασαρχείο), την οδό Ομογενών Αμερικής.
  Η οδός αυτή μέχρι τώρα ήταν πεζόδρομος. Αλλάζει όμως και θα δοθεί για την κυκλοφορία οχημάτων.
  Είναι η πρώτη αλλαγή που θα γίνει μαζί με τις υπόλοιπες που θα προτείνει η μελέτη που θα συνταχθεί από την συγκεκριμένη ομάδα επιστημόνων και θα παραδοθεί στην Δημοτική Αρχή στις αρχές του έτους.
  Ενημέρωση για την κατάσταση των Δήμων
  Συνεχίζει να ενημερώνεται ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου για την κατάσταση των καποδιστριακών Δήμων που θα συνενωθούν με αυτόν της Καλαμπάκας.
  Χθες μετά το μεσημέρι συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στον Δήμο Βασιλικής και λίγο αργότερα επισκέφτηκε τα γραφεία της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου όπου συνεχίστηκε η ενημέρωση για την κατάσταση της κοινότητας.
  http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=101320.000

  Η ΕΡΕΥΝΑ 21 Δεκεμβρίου 2010, αρ. φύλλου 15679,   σελίδα 20