Απορρίφθηκαν οι 11 προτάσεις στη Μαγνησία

  0
  61
  Απορρίφθηκαν οι 11 προτάσεις στη Μαγνησία

  Με αιτιολογία την έλλειψη πόρων απορρίφθηκαν και οι 11 προτάσεις που είχαν κατατεθεί στη Μαγνησία για ένταξη στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα ανέργων γυναικών ηλικίας 22 – 64» και αφορά στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
  Το πρόγραμμα επιδότησης είναι του ΟΑΕΔ και στόχος είναι η προώθηση ανέργων γυναικών στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
  Το προηγούμενο διάστημα στη Μαγνησία κατατέθηκαν συνολικά 11 προτάσεις για νέα καταστήματα που αφορούσαν σε διάφορες επιχειρηματικές ιδέες, ωστόσο και οι 11 απορρίφθηκαν.
  Πριν περίπου μια εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και οι ενδιαφερόμενοι διαπίστωσαν πως δεν είχαν καμία τύχη επιδότησης, καθώς και στις 11 προτάσεις η αιτιολογία απόρριψης δεν ήταν καμία άλλη παρά έλλειψη των απαραίτητων πόρων.
  Όπως σημειώνει η Κατερίνα Π. που κατέθεσε μία εκ των 11 απορριφθέντων προτάσεων, «όταν πήγα
  να δω τα αποτελέσματα από απλή περιέργεια που κόπηκε η δικιά μου, είδα και την αιτιολογία στις άλλες 10. Σε όλες η ίδια απάντηση: απορρίπτεται εξαιτίας έλλειψης πόρων».
  Η ίδια προσθέτει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ανακηρύττουν τα προγράμματα αυτά και αφού καταθέσεις την πρόταση μετά θυμούνται ότι δεν επαρκούν οι πόροι που έχουν. Ας μην τα ανακοινώνουν καθόλου για να μην έχουμε και εμείς ελπίδες».
  Πάντως η κ. Κατερίνα Π. δεν παρέλειψε να εκφράσει και την απογοήτευσή της, καθώς όπως σημειώνει «εγώ προσωπικά είχα εναποθέσει πολλές ελπίδες σε αυτό το πρόγραμμα και υπολόγιζα σε αυτή την επιδότηση. Να σας πω την αλήθεια, χωρίς αυτά τα χρήματα δεν ξέρω αν θα καταφέρω να ανοίξω το μαγαζί μου, αλλά και να το κάνω θα δυσκολευτώ πολύ και θα είμαι χρεωμένη μέχρι το λαιμό».
  Να αναφερθεί ότι η διάρκεια της επιχορήγησης οριζόταν σε 36 μήνες και το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέα ελεύθερη επαγγελματία που θα υπαγόταν στο πρόγραμμα καθοριζόταν στις 24.000 ευρώ.

  http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/31711/-11–.aspx