80.000 τόνοι σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ το 2009

  0
  38

  Τους 80.000 τόνους έφθασαν τα σκουπίδια που μεταφέρθηκαν στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Παλαιοσαμαρίνα το 2009.

  80.000 τόνοι σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ το 2009

  Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτικής Θεσσαλίας (ΠΑ.ΔΥ.Θ.), Ορέστης Πλιάσας, η προσέγγιση του φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ ήταν πραγματική αφού, σύμφωνα με την μελέτη υπολογίζονταν ότι ο όγκος των σκουπιδιών θα ήταν 90.000- 100.000 τόνοι. Το γεγονός βέβαια ότι μεταφέρθηκαν λιγότερα σκουπίδια, όπως είπε ο κ. Πλιάσας, οφείλεται στο ότι ο ΧΥΤΑ λειτούργησε από τον Μάρτιο.
  Μπορεί να μην υπάρχουν προβλήματα σε ότι αφορά την λειτουργία του ΧΥΤΑ, όμως, τη διοίκηση της ΠΑΔΥΘ απασχολεί έντονα το φαινόμενο με τους άγνωστους που καίνε τους κάδους ανακύκλωσης, αφού έχουν απομείνει μόλις 11 από τους 108 που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης των Τρικάλων.
  Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση του διευθυντή της ΠΑΔΥΘ με τον πρόεδρο της εταιρείας και δήμαρχο Τρικάλων, Μιχ. Ταμήλο, όπως και η γενικότερη εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης. Όπως ανέφερε ο κ. Πλιάσας, έντονο είναι το πρόβλημα του μη διαχωρισμού των σκουπιδιών καθώς αρκετοί ρίχνουν τα οργανικά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.
  Αυτό σημαίνει επιπρόσθετη εργασία για τους υπαλλήλους της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα τίθεται και θέμα υγιεινής, αφού αναγκάζονται οι ίδιοι να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα.
  e-enimerosi.gr