Έλαμψαν με την παρουσία τους οι Θεσσαλοί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

0
414

Έλαμψαν με την παρουσία τους οι Θεσσαλοί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Ιστορικής σημασίας αντάξιας της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης της Θεσσαλίας, ήταν η παρουσία διαφόρων χορευτικών τμημάτων που εκπροσώπησαν της Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη» στην κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της κοπής πίτας του Ηπειρώτη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.

Για πρώτη φορά προσκλήθηκε η Πανθεσσαλική Στέγη από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία να συμμετάσχει στην Δ’ ενότητα της εν λόγω εκδήλωσης και να παρουσιάσει αντιπροσωπευτικούς χορούς της Θεσσαλίας. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κος Γεώργιος Δόσης η πρόσκληση προς την Πανθεσσαλική εκφράζει τη διάθεση Ηπειρωτών να στήσουν γέφυρες φιλίας και πολιτισμού με την γειτονική Θεσσαλία που τους ενώνουν κοινοί αγώνες, κοινές παραδόσεις, κοινοί στόχοι στον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου γέμισε με Θεσσαλικούς σκοπούς και τους χορευτές που εντυπωσίασαν με τον άψογο συντονισμό τους, τους χιλιάδες παρευρισκόμενους θεατές.

Τα σωματεία που εκπροσώπησαν την Πανθεσσαλική Στέγη ήταν τα εξής:

Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων Καρδίτσας
Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ρήγας Φεραίος»
Σύλλογος Θεσσαλών Νέας Ιωνίας
Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού «Το Πανηγύρι»
Χορευτικός Σύλλογος «το Σεργιάνι»
Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη»
Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου

Οι χοροί που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα ήταν οι εξής:

Πατινάδα Πηλίου,(οργανικό)
Καραγκούνα
Να ήμουν Πετροπέρδικα
Ο Κίσσαβος ρίχνει βροχή
νας λεβέντης χόρευε
Μπαίνω μες τ’ αμπέλι

Ενώ στο τραγούδι την Θεσσαλία εκπροσώπησε ο κ.ΓιάννηςΚατσής, παραδοσιακός τραγουδιστής εκπρόσωπος του Κέντρου Λαϊκού Πολιτισμού «Το Πανηγύρι».

Τον συντονισμό των χορευτικών τμημάτων εκ μέρους της Πανθεσσαλικής Στέγης είχε ο Γενικός Γραμματέας Λάζαρος Καραούλης.

Με το κλείσιμο της μοναδικής και εξαιρετικής εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και φιλίας, δώρισε στον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης κ.Στέφανος Κούτρα αναμνηστικό ιστορικό λεύκωμα της περιοχής Σουλίου.

Ο Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Στέγης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες εκ μέρους όλων των Θεσσαλών και ευχήθηκε η σημερινή συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών να αποτελέσει την απαρχή μιας μακρόπνοης συνεργασίας με απώτερο στόχο την απογείωση της πολιτιστικής παράδοσης της πατρίδας μας. Ευχαρίστησε δε όλα τα Θεσσαλικά σωματεία για την άψογη παρουσία και συμμετοχή τους.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
ο Γεν.Γραμματέας

Στέφανος Κούτρας
Λάζαρος Καραούλης