Αναβίωσαν έθιμα του Πάσχα στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου «ΜΑΞΙΜ»

0
459

Αναβίωσαν έθιμα του Πάσχα στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου «ΜΑΞΙΜ»

Μουσικοχορευτική παράσταση «ήρθε ο Λάζαρος… ήρθαν τα Βάια», πραγματοποίησε ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» και ο Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου «ΜΑΞΙΜ» το Σάββατο 8 Απριλίου, μέσα στο πλαίσιο της πολυποίκιλης δράσης τους για να διατηρήσει, να αναβιώσει αλλά και να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές όλο τον πλούτο της παράδοσης της πατρίδας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μεγαλείο του Χριστιανισμού.

Η εκδήλωση αφορούσε ήθη και έθιμα του Πάσχα συνδεόμενα με τη λαογραφία και την παράδοση του τόπου. «Η λαογραφία θεωρείται το σημαντικότερο στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού καθώς η μελέτη της σήμερα είναι αναγκαία για τη ρύθμιση της εξελικτικής πορείας του πολιτισμού μας, γιατί μόνο όταν λαμβάνονται υπόψη οι ρίζες του παρελθόντος, διασφαλίζεται η ιστορική συνέχεια», αναφέρουν οι διοργανωτές. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η χοροδιδάσκαλος κ. Ελένη Φλίκα. Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η κ. Έφη Τσιγάρα-Παλάσκα.

Στην ελεύθερη είσοδο του Δημοτικού θεάτρου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, η αντιδήμαρχος Τυρνάβου Θεοφανώ Λαγκιόλη – Μπίλιου, η π. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλαντζή, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, η πρόεδρος και το Δ.Σ του Προοδευτικού Συλλόγου Γυναικών Βρυοτόπου κ. Έφη Παπαζιάκα, ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Συλλόγου των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» κ. Δημήτριος Κοντοκώστας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα κ. Τούλα Μουγδή και εκατοντάδες φίλοι των δύο Συλλόγων διοργανωτών της εκδήλωσης.

eleftheria.gr