Συνελήφθησαν 11 άτομα στη Θεσσαλία

0
419

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν προχθές σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, δόθηκε έμφαση στην αστυνόμευση του οδικού δικτύου, τον έλεγχο των οχημάτων και των επιβαινόντων ατόμων, την αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν: 1.467 άτομα και 1.313 οχήματα. Προσήχθησαν 22 άτομα. Συνελήφθησαν 11 άτομα και συγκεκριμένα: Πέντε για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Έξι αλλοδαποί, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Βεβαιώθηκαν 423 παραβάσεις και συγκεκριμένα: Τετρακόσιες δεκαπέντε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι: 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για κίνηση στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 4 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 5 για ΚΤΕΟ, 137 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 250 λοιπές παραβάσεις. Έξι παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Δύο παραβάσεις για επαιτεία.

Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.