Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο

0
467

Πλούσιο το πρόγραμμα της 18ης Γιορτής Αμυγδάλου στο Συκούριο, όπου με μεράκι και προσωπική δουλειά τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών περιοχής Συκουρίου συνδιοργανώνουν και φέτος μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τον Δήμο Τεμπών -(ΔΟΠΑΠΕΠ) και την Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση αυτής της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές. Η διοργάνωση θα έχει μια παραδοσιακή χροιά που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής και των τουριστών.

Η κεντρική εκδήλωση της γιορτής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Τη φετινή χρονιά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην τοποθεσία «Μύλοι Συκουρίου» στον προαύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Συκουρίου «Ιωάννης Πράππας».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

-Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Έναρξη κεντρικής και χαιρετισμός επισήμων στις 08:30 το βράδυ.

Διαγωνισμός γευσιγνωσίας, προσφορά αμυγδαλολιχουδιών, δρώμενα και χορό από τα χορευτικά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιάρειου Σχολής Αμπελακίων και του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων -Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.

Θα ακολουθήσει δημοτικό – λαϊκό γλέντι για όλους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν αμυγδαλολιχουδιές.

-Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ημερίδα για το αμύγδαλο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου στις 11:00 π.μ.,

με ομιλητές τον καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, τον καθηγητή Δενδροκομίας ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, τον γεωπόνο του Δήμου Τεμπών κ. Σπυρίδωνα Μπετχαβέ και τέλος τον προέδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αγροτικής Ανάπτυξης Α.Ε. κ. Κωνσταντίνο Μπλιάτσο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα