Αδωνις Γεωργιάδης: «δεν υπάρχει Ελληνας στον πλανήτη -ενδεχομένως πλην του κ. Τσίπρα- που να μην καταλαβαίνει ότι η ελληνική οικονομία σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση»

  0
  114
  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζει ότι κάθε μέρα που περνάει, αυξάνονται οι προϋποθέσεις για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι η λύση ενός προσώπου θα μπορέσει να ενώσει τα πολιτικά κόμματα.

  “Πιστεύω στη λύση ενός προσώπου που θα μπορέσει να ενώσει τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή για να μην μπει

  η χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια. Δεν μπαίνω σε ονοματολογία. Κάθε άνθρωπος που ανήκει σε έναν πολιτικό χώρο θα προτιμούσε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας να ανήκε στον δικό του πολιτικό χώρο,δεν υπάρχει αμφιβολία. Ομως το μείζον τώρα είναι να είναι ένα πρόσωπο σοβαρό, να μπορεί να ενώσει τη Βουλή” σημειώνει ο κ.Γεωργιάδης.

  Ερωτηθείς για τη λύση στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτιμά ότι “η λύση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και διορθώνει τουλάχιστον τις πολύ μεγάλες αδικίες”.

  Επίσης προσθέτει ότι «θα ήταν ευχής έργο να μπορούσε να γίνει κάτι και με τα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα αλλά από την άλλη είναι γνωστές και οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας». Σημειώνει μάλιστα ότι ήταν ένας εκ των βουλευτών της ΝΔ που είχε υποστηρίξει την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση.

  «Και εγώ είμαι εις εξ αυτών,δεν το κρύβω ότι το είχα ζητήσει. Ομως αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι η χώρα έχει δημοσιονομικές δεσμεύσεις και από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να κάνει καν εκτίμηση για το ποιο θα είναι το κόστος αυτής της έκπτωσης στην παρούσα φάση, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση είναι υπέρτερος στόχος”.

  Ο κ.Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει Ελληνας στον πλανήτη -ενδεχομένως πλην του κ. Τσίπρα- που να μην καταλαβαίνει ότι η ελληνική οικονομία σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήταν πέρυσι και πρόπερσι. Το μνημόνιο με την ΕΕ και την ΕΚΤ τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου ούτως ή άλλως. Μόνο με το ΔΝΤ εξακολουθεί να υπάρχει.

  Αρα, λοιπόν, το μνημόνιο και τεχνικά και τυπικά τελειώνει. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι αν και τελειώνει το μνημόνιο δεν επιστρέφουμε στη ζωή μας όπως ήταν πριν από αυτό ,αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια για να φτιάξουμε τη χώρα μας ως ένα κανονικό και σοβαρό ευρωπαικο κράτος, αλλά στηριζόμαστε πλέον περισσότερο στις δικές μας δυνάμεις. Πρέπει αν φτιάξουμε το δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας».

   Από Newsit.gr