Βασίλης Χαλαστάρας: Σύνθεση και διεκδίκηση στο Δήμο Βόλου

  0
  88
  του Χαλαστάρα Βασίλη

  υπ.Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Βόλουμε τον συνδυασμό 
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

  Είναι προσωπική μου άποψη, ότι η νέα μορφή αυτοδιοίκησης σε επίπεδο δήμου στις μικρές κοινωνίες χρειάζεται πολλά άτομα γενικής αποδοχής και σύνθεση  πολίτικης ιδεολογίας γιατί το αυτοδιοικούμενο αυτοδύναμο και αυτοτελές έργο στην περιοχή για το κοινωνικό συμφέρον του Δήμου είναι αποτέλεσμα συνεχών διεκδικήσεων προς κάθε κυβερνητική εξουσία.
   Η διεκδίκηση είναι πάντα το μοναδικό εργαλείο και στην αυτοδιοίκηση η οποία χειρίζεται την καθημερινότητα του πολίτη. Τα πολλά λόγια και
  οι προεκλογικές κορώνες δεν αντέχουν στην αυτοδιοίκηση, η σοβαρότητα, η μετριοπάθεια, η εργατικότητα και ο προγραμματισμός πρέπει να κοσμούν τους συμμετέχοντες στην αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοικητική ικανότητα των ατόμων δεν προσμετράται από την κομματική τους ταυτότητα. Τα κόμματα δεν δημιουργούν ικανούς δημοκρατικούς πολίτες αλλά δημιουργούν κομματικούς ψηφοφόρους και οπαδούς. Τα προβλήματα του Δήμου δηλαδή του περιβάλλοντος της δημοτικής κοινωνίας για όλους τους πολίτες είναι ήταν και θα είναι τα ίδια για όλους τους οπαδούς των κόμματων και για όλους τους Δημότες.     
    Επομένως, χρειάζεται αυτοδιοκητικός σχηματισμός με ισχυρό πολιτικό λόγο ο οποίος θα είναι αποτέλεσμα πολιτικής ωριμότητας των συμμετεχόντων με μοναδικό σκοπό τη συνεργασία σε ύψιστο βαθμό ώστε να προγραμματίσουν, να υλοποιήσουν, να διεκδικήσουν και να λειτουργήσουν το νέο μεγάλο ενιαίο Δήμο προς όφελος των Δημοτών. Πιστεύω ότι η φιλοδοξία και ο ενθουσιασμός για την εξουσία χρειάζεται σωστές βάσεις δηλαδή επιλογή ικανών πολιτών με όρεξη και μετριοπάθεια χωρίς αλαζονεία και με τις καλύτερες δυνατές γνώσεις για παραγωγή έργου και όχι άτομα αριθμούς  για να συμφωνούν μετά την εκλογή τους … στο συμβούλιο.Τώρα πόσο ειδικοί θα είναι αυτοί που θα εκλεγούν αυτό είναι άλλο θέμα πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν ορισμένοι θεωρητικοί κομματικοί αναλυτές ότι αυτοί που θα ασχοληθούν και θα εκλεγούν θα είναι συμπολίτες μας άνθρωποι που δεν θα προκύψουν από παρθενογένεση των οποίων το DNA θα πρέπει να φέρει αυτοδιοικητικό γονίδιο αλλά θα είναι άνθρωποι της καθημερινότητας που ζουν ανάμεσα μας γιατί κανένας δεν γεννήθηκε για την αυτοδιοίκηση.
    Πρέπει να έχουν μεράκι για δουλειά και κυρίως για προοπτική και ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι επίσης φανερό ότι δεν αποκλείουμε με αφορισμούς αυτούς που ασχολήθηκαν στο παρελθόν ως ανίκανους ή αποτυχημένους. Εξάλλου ο μεγάλος και μοναδικός κριτής είναι ο ψηφοφόρος ο όποιος έκρινε και θα κρίνει αυτούς που θα μετάσχουν στις εκλογές, αυτός εκλέγει και αυτός τιμωρεί.