Σταύρος Θεοδωράκης-Λάρισα: «Δεν είμαι ανηψιός»… «η γυναίκα μου είναι από την Καρδίτσα».

  0
  139

  Ενθουσιώδης η συγκέντρωση που έκανε το ΠΟΤΑΜΙ του Σταυρου Θεοδωράκη, στο Φρούριο της Λάρισας. Αφού έκανε κάποια εισαγωγική τοποθέτηση ζήτησε από τον κόσμο να κάνουν ερωτήσεις. Στις τοποθετήσεις του μετά από ερωτήσεις του κόσμου δήλωσε τα εξής: «Εβαλα μια σταθερά με βασικές αρχές, δεν είμαι αυτός που έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα. Λέμε τη φιλοσοφία μας και από εκεί και πέρα τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε μαζί με τον κόσμο που θα έρθει στο ΠΟΤΑΜΙ. Το ευρωπαϊκό πρόγρμμα
  μας το καταθέσαμε στις 25 Μαρτίου- το βέβαιο είναι ότι το πρόγραμμα μας δεν το έχουμε αναθέσει σε κάποια διαφημιστική εταιρεία. Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα της πολιτικής είναι η παντοκρατορία των κομμάτων, γιατί τότε το δημόσιο συμφέρον ταυτίζεται με το κομματικό. Σήμερα υπάρχει ένα παζάρι που οι μισοί πωλούν εκδούλευση στον έναν και οι άλλοι μισοί στον άλλον, έτσι καταστρέφουν την πολιτική σταθερότητα.» 

  Σε ερώτηση πολίτη για το εκλογικό σύστημα πρότεινε: «Επιθυμώ άμεσα την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και μάλιστα προτείνω το γερμανικό εκλογικό σύστημα, χωρίζεις τη χώρα σε μικρές εκλογικές περιφέρειες και οι πολιτές ψηφίζουν σε ένα ψηφοδέλτιο το κόμμα που πιστεύουν αλλά σε ένα άλλο ψηφοδέλτιο τον τοπικό υποψήφιο, αυτό το σύστημα είναι αναλογικότερο του σημερινού. Επίσης, θέλω το κράτος να έχει μια συνοχή επομένως θέλω μόνιμους υφυπουργούς σε κάποια υπουργεία, μάλιστα διορισμένοι από το λαό, και μια Βουλή με 200 βουλευτές.» 

   Όταν ρωτήθηκε αν είναι ανηψιός του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη δήλωσε: «Είμαι από τα Χανιά, η γυναίκα μου από τη Θεσσαλία-την Καρδίτσα. Τώρα πως μπορεί να είμαι ανηψιός… εγώ το ψάχνω!»

  Τελος, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Σταύρος Θεοδωράκης ταξίδεψε από την Αθήνα στη Λάρισα με το τρένο και θα φύγει αυριο το πρωι με το ΚΤΕΛ.