Γαρίδες µε ούζο και ντοµάτα

    0
    73

    φωτό: Παύλος Τσοκούνογλου
     
    υλικά

    για 2-3 άτομα
    500 γρ. γαρίδες φρέσκες, ή κατεψυγµένες Νο 2
    αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
    100 ml ελαιόλαδο
    2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
    1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
    ½ ντοµάτα µεγάλη, ψιλοκοµµένη
    150 ml ούζο
    µαϊντανός, ψιλοκοµµένος

    εκτέλεση
    Καθαρίζουµε
    τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, το µαύρο εντεράκι µε µία
    οδοντογλυφίδα και αφήνουµε την ουρά και το κεφάλι. Τις αλατοπιπερώνουµε.
    Ζεσταίνουµε το τηγάνι και, µόλις κάψει καλά, προσθέτουµε το ελαιόλαδο,
    το ψιλοκοµµένο σκόρδο, την πιπερίτσα (προαιρετικά) και τις γαρίδες. Τις
    ροδίζουµε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και προσθέτουµε την ντοµάτα.
    Ρίχνουµε το ούζο και φλαµπάρουµε τις γαρίδες. Κατόπιν τις σκεπάζουµε µε
    καπάκι για 1 λεπτό και είναι έτοιµες. Πασπαλίζουµε µε ψιλοκοµµένο
    µαϊντανό και τις σερβίρουµε αµέσως.
     
    Tip

    • To φλαµπάρισµα γίνεται εξαιτίας της δυνατής θερµοκρασίας του τηγανιού.
    Μην το φοβηθείτε, δεν πρόκειται να φλαµπάρετε τον απορροφητήρα.

    Του Μιχάλη Ντουνέτα, από το ΒΗΜΑgourmet