Κίνηση «ματ» ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

  0
  184

  Σήμερα η διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ – Μάχη στη Συγγρού μέχρι την τελευταία ψήφο

  Κίνηση «ματ» ετοιμάζει ο Α. Σαμαράς

  Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος, εντείνεται η μάχη των κομμάτων με στόχο ακόμα και τη μία ψήφο.
  Το κλίμα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΎΡΙΖΑ έχει πολωθεί ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες και τα κομματικά επιτελεία έχουν επιδοθεί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων.
  Στο στρατηγείο της ΝΔ, έχουν ρίξει το βάρος στο ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ και

  στο φόβο που έχει κυριεύσει μεγάλο μέρος των πολιτών για την επόμενη μέρα, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνουν από τη Συγγρού, δεν έχει κανένα σχέδιο και αυτοαναιρείται συνεχώς.

  Ο Α. Σαμαράς στη σημερινή διακαναλική του συνέντευξη αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το πώς και με ποιους θα κυβερνήσει η ΝΔ, σε περίπτωση που την Κυριακή αναδειχθεί πρώτο κόμμα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί τα μεγάλα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει από τις πρώτες κιόλας μέρες της διακυβέρνησής του.
  Η διακαναλική συνέντευξη του κ. Σαμαρά θα γίνει τελικά στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού στις 17:00 το απόγευμα και όχι στο Ζάππειο, το οποίο είχε επιλέξει η ΝΔ την προηγούμενη προεκλογική περίοδο τόσο για συγκεντρώσεις, όσο και για συνεντεύξεις.

  Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου στον Α. Τσίπρα με αφορμή τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας το πρόγραμμα της ΝΔ απέναντι στο πρόγραμμα που κατά τη Λ. Συγγρού θα οδηγήσει τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια εκτός ευρωζώνης.

  Στη διακαναλική ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κληθεί να τοποθετηθεί και για τις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων οι οποίοι επί της ουσίας παρεμβαίνουν στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των εκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα στείλει μήνυμα προς το εξωτερικό ότι κανείς, όποιος και αν είναι αυτός, δεν μπορεί να επεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας και ειδικά στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία.
  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντησή του στο εάν «βλέπει» και τρίτες εκλογές σε περίπτωση που κανένα από τα κόμματα δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση και επιμείνουν στις κομματικές γραμμές.
  Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις
  Με αέρα νικητή θα μιλήσει στους οπαδούς της ΝΔ ο κ. Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να εμπνεύσει σιγουριά και εμπιστοσύνη για την επόμενη μέρα. Άλλωστε στόχος της Συγγρού είναινα αναδείξει το ηγετικό προφίλ του κ. Σαμαράαπέναντι στην «απειρία» του Α. Τσίπρα. Αυτό φάνηκε εξάλλου και στη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου παρουσίασε τα τις θέσεις της ΝΔ για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση. Στελέχη της Συγγρού έλεγαν μετά το τέλος της ομιλίας ότι η μόνη αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα είναι μόνο ο Α. Σαμαράς, καθώς οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα συγκεκριμένα ζητήματα θα οδηγήσουν τη χώρα στο χάος.
  Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη αποφασιστεί οι δυο κεντρικές ομιλίες σε Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα όπου η ΝΔ θα «τολμήσει» την ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα παρουσία του Κ. Καραμανλή ο οποίος για μια ακόμα φορά αναμένεται να υποστηρίξει την προσπάθεια του Α. Σαμαρά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να προβεί και σε νέες δηλώσει στήριξης της ΝΔ προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα.
  Πόλωση και στη νεολαία
  Ενδεικτική του κλίματος πόλωσης που επικρατεί ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κόντρα που ξέσπασε χθες ανάμεσα στις νεολαίες των δύο κομμάτων.
  Αφορμή στάθηκε ένα διαδικτυακό σποτ της ΟΝΝΕΔ που σχολίαζε ειρωνικά την άποψη πολλών στελεχών της Κουμουνδούρου ότι οι Ευρωπαίοι επί της ουσίας μπλοφάρουν με τις απειλές τους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.