Γιορτάζει το κάστανο.

  0
  92

  Η Κοινότητα Αμπελακίων διοργανώνει Γιορτή Καστάνου στις 7 και 8
  Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα της γιορτής έχει ως εξής:
   

  ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  6 μ.μ.: Προσέλευση επισήμων στην πλατεία Μπότσανη(στην είσοδο του οικισμού), αγιασμός, χαιρετισμός του πρόεδρου της κοινότητας Αμπελόκηπων κ. Γ. Σολωμό.
  6:30 μ.μ.: Ομιλία με θέμα «Προβλήματα ιδιοκτησίας καστανεώνων και προτάσεις επίλυσης, προετοιμασία για ψήσιμο και βράσιμο των κάστανων με άναμμα της φωτιάς». Στην πλατεία θα υπάρχουν καστανοπαραγωγοί που θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, ενώ σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται ψητά και βραστά κάστανα καθώς και άλλα εδέσματα που έχουν ως βάση το κάστανο
   

  7 μ.μ.: Προβολή dvd για τα Αμπελάκια και διανομή εντύπου υλικού, έκθεση φωτογραφίας με θέμα το κάστανο, παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων, μουσικό πρόγραμμα από ορχήστρα και μπουφές με τοπικά εδέσματα και προϊόντα.
   

  ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  Μετά τη θεία λειτουργία θα προσφερθούν καφές και γλυκά με βάση το κάστανο στην πλατεία Μπότσανη.
  11:30 π.μ.: Χαιρετισμός του πρόεδρου της κοινότητας Αμπελόκηπων κ. Γ. Σολωμού.
  12 μ.: Ομιλία του προϊσταμένου του ΕΘΙΑΓΕ, γεωπόνου κ. Χρήστου Τσαντήλα με θέμα «Καλλιέργεια της καστανιάς, προβλήματα και προτάσεις επίλυσης».
  12:30 μ.μ.: Ομιλία γεωπόνου από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης ν. Λάρισας κ. Φιλ. Μάντζαρη με θέμα «Καλλιεργητικές φροντίδες καστανιάς».
  1 μ.μ.: Μπουφές με τοπικά εδέσματα και προϊόντα 

  2 μ.μ.: Καιρού επιτρέποντος, περιήγηση και ξενάγηση στον καστανεώνα «Μελίνα» διαβαίνοντας το γραφικό φυσικό καλντερίμι από την εποχή του συνεταιρισμού.

  eleftheria.gr