39χρονος βαρυποινίτης βρέθηκε νεκρός στο κελί του

  0
  140

  «Ομίχλη» σκεπάζει τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου ενός 39χρονου κρατούμενου στις Φυλακές Κασσαβετείας. Η είδηση του θανάτου του βαρυποινίτη, προκάλεσε αναστάτωση στο σωφρονιστικό κατάστημα, το Σάββατο το πρωί, οπότε και βρέθηκε νεκρός στο κελί του, από τον συγκρατούμενό του. Ο 39χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ίσως ο θάνατός του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, δεν αποκλείεται όμως η χρήση ναρκωτικών -που ενδεχομένως να προηγήθηκε- να αποτελεί τη… συμπληρωματική αιτία. Νεκρός στο κελί του στις φυλακές Κασσαβετείας, όπου εξέτιε την ποινή του για εμπορία ναρκωτικών, βρέθηκε το Σάββατο το πρωί, ένας 39χρονος κρατούμενος. Ο 39χρονος βαρυποινίτης, βρέθηκε αναίσθητος στο κρεβάτι του, από συγκρατούμενό του, που με το άνοιγμα των κελιών, το ίδιο πρωινό, ειδοποίησε το φρουρό για το θάνατό του.

  Αναστάτωση επικράτησε στις Φυλακές για τον αιφνίδιο θάνατο του κρατουμένου. Από τη Διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος, ειδοποιήθηκε άμεσα η Ασφάλεια και το ΕΚΑΒ. Οι γιατροί του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν απλώς το θάνατο του 39χρονου, ενώ από την Ασφάλεια, έγινε αυτοψία στο χώρο και η σορός του βαρυποινίτη, στάλθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για νεκροψία- νεκροτομή. Ο 39χρονος από το Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς, ήταν έγκλειστος στις Φυλακές Κασσαβετείας ήδη από τις 26 Ιουνίου 2003. Η ποινή που του είχε επιβληθεί προέβλεπε τη 12χρονη κράτησή του έως τις 18 Νοεμβρίου 2015.

  Στη διάρκειά των έξι χρόνων κράτησής του, η υγεία του, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδεινωνόταν. Εγκεφαλικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, συνέθεσαν το βαρύ ιατρικό ιστορικό του κρατούμενου. Οι πρώτες εκτιμήσεις αποδίδουν το θάνατο του 39χρονου σε παθολογικά αίτια, λόγω της βεβαρημένης υγείας του. Δεν αποκλείεται όμως, στο θάνατό του να συνέβαλε και ενδεχόμενη χρήση ναρκωτικών.

  Στο κελί του, όπου βρέθηκε νεκρός, δεν εντοπίστηκαν σύνεργα χρήσης ηρωίνης. Βεβαίως κανένας δεν είναι σίγουρος, αφού ο 39χρονος βρέθηκε νεκρός από συγκρατούμενό του, που φέρεται να είχε το χρόνο «σύμμαχό» του για να εξαφανίσει τυχόν πειστήρια χρήσης ναρκωτικών. Η νεκροψία- νεκροτομή που έχει παραγγελθεί αναμένεται να ρίξει «φως» στο θάνατο του κρατουμένου. Κάθε χρόνο όμως, σύμφωνα με στοιχεία, μέσα στις ελληνικές φυλακές, τουλάχιστον 100 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους βεβαιωμένα από λήψη ναρκωτικών. Άλλοι τόσοι και περισσότεροι, που χάνουν τη ζωή τους επίσης στις φυλακές, πεθαίνουν από άλλα αίτια, αλλά τα ναρκωτικά είναι πολύ συχνά η… συμπληρωματική αιτία.

  ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

  άρθρο από eleftheria.gr