Τρεις διακρίσεις στη «Philoxenia» η Μαγνησία

0
532

Τρία ακόμη τουριστικά βραβεία ήρθαν να ενισχύσουν τη… συλλογή της Μαγνησίας, η οποία τήρησε και φέτος την παράδοση που τη θέλει κάθε να χρόνο να… σαρώνει τα βραβεία, στο πλαίσιο του καθιερωμένου εδώ και μία τετραετία διαγωνισμού «PHILOXENIA TOURISM AWARDS» για την ανάδειξη των κορυφαίων τουριστικών προορισμών από το κοινό με ηλεκτρονική ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της HELEXPO. Το άνοιγμα της αυλαίας της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA, που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, βρήκε τη Μαγνησία στην «πρώτη
γραμμή» των βραβεύσεων…

Πρώτο βραβείο, απέσπασε για μία ακόμη χρονιά το Πήλιο ως «Αγαπημένος ορεινός ή εξοχικός προορισμός». Ο Βόλος βρέθηκε στην τρίτη θέση της κατηγορίας «Αγαπημένος αστικός προορισμός», ενώ τέταρτη θέση κατέλαβαν οι Κουκουναριές Σκιάθου στην κατηγορία της «Ομορφότερης ελληνικής παραλίας».

Συνολικά η Μαγνησία και οι ομορφιές της, βρέθηκαν μέσα στις χρυσές πεντάδες των τριών από τις πέντε συνολικά κατηγορίες του διαγωνισμού και η Νομαρχία Μαγνησίας, επιστρέφει με γεμάτες τις… βαλίτσες. Η διαδικασία της ανακοίνωσης των βραβείων και των χρυσών πεντάδων του διαγωνισμού «PHILOXENIA TOURISM AWARDS», βρίσκει τη Μαγνησία στην «πρώτη γραμμή» τα δύο τελευταία χρόνια. Το 2006, το Πήλιο είχε αναδειχθεί «Αγαπημένος Ορεινός/
Εξοχικός Προορισμός», ωστόσο από την επόμενη χρονιά, οι διακρίσεις για τη Μαγνησία έπεσαν… βροχή.

Έτσι το 2007, το Πήλιο υπερασπίστηκε τον τίτλο του και κατέκτησε για μία ακόμη χρονιά το βραβείο στην κατηγορία «Αγαπημένος ορεινός ή εξοχικός προορισμός», ενώ τέσσερις ακόμη διακρίσεις ήρθαν να συμπληρώσουν την τοπική… συλλογή: «Αγαπημένος αστικός προορισμός» ο Βόλος, «Ομορφότερος παραδοσιακός οικισμός» το Πήλιο, «Αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός» ο Νομός Μαγνησίας και «Πιο ρομαντικός προορισμός» το Πήλιο.

Πέρυσι, η Μαγνησία βρέθηκε και πάλι στην κορυφή των τουριστικών προορισμών. Το Πήλιο απέσπασε τα πρώτα βραβεία στις κατηγορίες «Αγαπημένου Παραθαλάσσιου Προορισμού» και «Αγαπημένου Ορεινού ή Εξοχικού Προορισμού», ενώ πέτυχε διακρίσεις στην πρώτη πεντάδα των κατηγοριών «Αγαπημένος Αστικός Προορισμός» ο Βόλος, «Αγαπημένο Χιονοδρομικό Κέντρο» τα Χάνια και «Ομορφότερη παραλία» ο Μυλοπόταμος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

eleftheria.gr