Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου

0
568

Στο Μεταξοχώριω το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου η 38η Γιορτή Κερασιού

Ο Δήμος Αγιάς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγιάς «Καλυψώ», η Τοπική Κοινότητα Μεταξοχωρίου και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου, σε συνεργασία με τους Αγροτικό Συνεταιρισμό και Αγροτικό Σύλλογο Μεταξοχωρίου, τη ΔΕΥΑ Αγιάς και τα ΓΑΚ – Τοπικό Αρχείο Αγιάς συνδιοργανώνουν την 38η Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:

Σάββατο, 3 Ιουνίου

7:30 μ.μ. συνάντηση επισήμων στα ΓΑΚ – Τοπικό Αρχείο Αγιάς, στο Μεταξοχώρι. Έκθεση φωτογραφικού – αρχειακού υλικού και ομιλία με θέμα το μετάξι.

8:15 μ.μ. αγιασμός, χαιρετισμοί, ομιλίες.

9 μ.μ., ξενάγηση στο Παρθεναγωγείο σε έκθεση ζωγραφικής των νέων καλλιτεχνών Παπαθανασίου Απόστολου, Άβντο Μαρίσα και Σακάι Ερίλντα, με θέμα «Τέχνη στο Φως και στη Σκιά».

10 μ.μ. παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας»

10:30 μ.μ. μουσική βραδιά.

Κυριακή, 4 Ιουνίου

11 π.μ. περπάτημα στα σοκάκια του Μεταξοχωρίου από την Περιπατητική Ομάδα του Μ.Π.Σ. Αγιωτών.

12 μ. δραστηριότητες για παιδιά από την «Trekking Hellas».

6 μ.μ., παρουσίαση βιβλίου του Κωστή Γκιμοσούλη «Ο μέσα κι ο έξω».

7 μ.μ. αφήγηση παραμυθιών «Παραμύθια κερασάκια» από την Εύη Γεροκώστα.

8:30 μ.μ. 18η Χορωδιακή Συνάντηση με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Δ.Ε. Μ. Αλεξάνδρου Δήμου Πέλλας, της Δημοτικής Χορωδίας Αλμυρού, του Χορωδιακού Τμήματος του ΠΕΣ Μεταξοχωρίου και της Δημοτικής Χορωδίας Αγιάς «Δημήτριος Τζιτζιλέρης».

10:30 μ.μ. μουσική βραδιά.

Στη γιορτή θα συμμετέχουν με περίπτερα ο Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου, τα χειροποίητα κοσμήματα Ρ. Μαστρογιάννη, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Όσσα», το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Αγιάς, τα Είδη Δώρων «Πολύμερος και οι χειροποίητες δημιουργίες Κ. Νικολούλη και Αλκμήνη.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη