Ρεκόρ Γκίνες κατέκτησε η Καρδίτσα

0
788

Το πιο… γλυκό Ρεκόρ Γκίνες κατέκτησε χθες η Καρδίτσα

Το πιο… γλυκό Ρεκόρ Γκίνες κατέκτησε χθες η Καρδίτσα η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελληνίου, αλλά και του διεθνούς ενδιαφέροντος, παρασκευάζοντας μία τεράστια Νουγκατίνα σοκολάτα 100,20 μέτρων συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων που κατείχε η γειτονική Ιταλία.

Το εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας οργανώθηκε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Καρδίτσας και είχε την στήριξη του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος η οποία συμμετείχε με 350 συνολικά ζαχαροπλάστες και 100 μαθητές από τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και Λάρισας.

Ειδικότερα, οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και στεγαζόμενο χώρο, ώστε να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές και μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι κριτές του Ρεκόρ Γκίνες με επικεφαλής τον Jack Brockbank, που ήρθαν από το Λονδίνο, ξεκίνησαν τις μετρήσεις τους.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι έγινε και η επίσημη ανακοίνωση ότι η Καρδίτσα κατέκτησε το Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, γεγονός το οποίο καταχειροκροτήθηκε από ντόπιους και επισκέπτες.

Η νουγκατίνα που παρασκευάστηκε ζύγιζε δύο τόνους οι οποίοι αντιστοιχούσαν σε 10.000 μερίδες που μοιράστηκαν στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε ιδρύματα της περιοχής σε ειδικά χάρτινα σκεύη.

Παρόντες στην πανηγυρική εκδήλωση, ήταν άπαντες οι συνδιοργανωτές οι υποστηρικτές και οι ιδιώτες χορηγοί.

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχεςκ.κ. Μπουτίνας και Μάττας, , ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κατερίνα Θωμά, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Γιάννης Σβάρνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Μπακαλάκου και κ. Καπράνας, Ψημμένος, και Αραμπατζής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρων Παππάς, η πολιτευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Όλοι τους έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στο Σύλλογο Ζαχαροπλαστών για την πολύπλευρα σημαντική αυτή προσπάθεια, αφού όχι μόνο έφερε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Καρδίτσα, αλλά συνέβαλε και στην προβολή των τοπικών προϊόντων.

Σε όλους τους παραπάνω η Οργανωτική Επιτροπή απένειμε και από ένα αναμνηστικό της εκδήλωσης ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για το σκοπό αυτό έφθασε κόσμος στην Καρδίτσα από διάφορες γωνιές της χώρας, από τους γειτονικούς Νομούς Τρικάλων, Λαρίσης και Μαγνησίας μέχρι την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τα Γιάννενα και την Κοζάνη.

Επίσης πολλοί ήταν και οι πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί που έκαναν «ζωντανές» συνδέσεις από την Καρδίτσα, την καρδιά της Ελλάδας, για να προβάλουν όλη αυτή την αξιόλογη προσπάθεια η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Μια προσπάθεια για την οποία ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας εργάστηκε εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο και τελικά τα κατάφερε, μάλιστα σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, αφού φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας.

Το εγχείρημά του πέτυχε και πλέον όλοι θα μιλούν για τη νουγκατίνα σοκολάτα της Καρδίτσας, για το παραδοσιακό αυτό γλυκό της που στο εξής θα είναι και πιστοποιημένο.

Μετά από αυτή τη διαδικασία του Γκίνες, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών θα διαθέσει σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του Νομού το σήμα της νουγκατίνας με την πιστοποίηση του Ρεκόρ ώστε ο κάθε πελάτης να γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα πιστοποιημένο παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας, το οποίοι αναγνωρίζεται παντού και με όλες τις προδιαγραφές.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Σταρ Ελληνική Ομορφιά κα Κωνσταντίνα Σοφιανού.

Του Φ. Καραγιάννη eleftheria.gr